Veilige thuisomgeving

Home » Veilige thuisomgeving

~Brandveiligheid voor Doven en Slechthorenden~


Welkom op onze informatiepagina over een veilige thuisomgeving voor doven en slechthorenden. Hier ontdekt u hoe geavanceerde apparaten, zoals de FireAngel Trilplaat met Flitslicht (W2-SVP-630) en de Sirene/Versterker, de veiligheid in uw huishouden versterken, zodat iedereen essentiële brandwaarschuwingen ontvangt.

Belangrijk voor iedereen

Brandwaarschuwingen zijn cruciaal, ongeacht het gehoorvermogen. Toch is het van vitaal belang dat doven en slechthorenden toegang hebben tot effectieve alternatieve waarschuwingssystemen in noodsituaties.

De FireAngel Trilplaat met Flitslicht (W2-SVP-630)

Deze geavanceerde trilplaat is ontworpen om de aandacht te vestigen op brandgevaar, zelfs wanneer geluidssignalen niet gehoord kunnen worden. Belangrijke kenmerken zijn onder andere:

  • Krachtige Trillingen: De trilplaat genereert sterke trillingen die worden gevoeld en prompt aandacht vragen.
  • Intens Flitslicht: Een helder flitslicht wordt geactiveerd om zichtbare waarschuwingen te bieden, zelfs in het donker.
  • Compatibel met Wi-Safe 2: De trilplaat kan naadloos worden geïntegreerd in uw bestaande FireAngel Wi-Safe 2 brandveiligheidssysteem.

De Sirene/Versterker van FireAngel

De Sirene/Versterker is een krachtig hulpmiddel dat brandmeldingen omzet in heldere visuele en voelbare signalen. Belangrijke eigenschappen zijn:

  • Luide Sirene: Een krachtige sirenealarm trekt onmiddellijk de aandacht.
  • Versterker voor Geluidssignalen: Het versterkt geluidswaarschuwingen om ervoor te zorgen dat ze zelfs door slechthorenden kunnen worden gehoord.
  • Flitslichtindicatoren: Visuele flitslichtindicatoren versterken de waarschuwing.
closed up photography of brown wooden framed sony speaker

Een veilige thuisomgeving

  1. Beperkte Gehoorbaarheid van Rookmelders: Doven en slechthorenden horen traditionele rookmelders vaak niet, vooral tijdens diepe slaap of in aanwezigheid van achtergrondgeluiden. Dit kan leiden tot vertraagde reacties in noodsituaties.
  2. Noodzaak van Visuele en Tactiele Signalen: Om doven en slechthorenden effectief te waarschuwen voor brandgevaar, zijn visuele en tactiele waarschuwingssystemen essentieel. Dit omvat het gebruik van flitslichten, trilplaten en andere apparaten die zichtbaar en voelbaar alarm kunnen geven.
  3. Innovatieve Technologieën Verbeteren Veiligheid: Dankzij geavanceerde technologieën zoals trilplaten, flitslichten en versterkte sirenes, kunnen doven en slechthorenden nu genieten van een gelijkwaardig niveau van brandveiligheid als hun horende tegenhangers. Deze technologieën bieden zowel waarschuwing als gemoedsrust.

Maatwerk voor uw behoeften

Brandveiligheid is geen one-size-fits-all. Wij streven ernaar om u maatwerkoplossingen te bieden die uw specifieke behoeften aanpakken. Onze trilplaat met flitslicht en sirene/versterker zijn slechts enkele voorbeelden van hoe we u kunnen helpen een veilige en bewuste omgeving te creëren voor iedereen in uw huishouden.

Uw veiligheid, onze zorg

Bij ons staat uw veiligheid centraal. We begrijpen dat iedereen het recht heeft om te worden gewaarschuwd voor brandgevaar, ongeacht hun gehoorvermogen. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze innovatieve brandveiligheidssystemen voor doven en slechthorenden. Samen werken we aan een veiligere toekomst voor iedereen.

Sommige zorgverzekeraars bieden vergoedingen voor hulpmiddelen die gericht zijn op de veiligheid van doven en slechthorenden. Verzekeraars als Zilveren Kruis, CZ en Menzis geven op hun website aan dat zij waarschuwingssystemen vergoeden. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

Ga voor brandveilig!

Meer informatie? Offerte aanvragen? Neem contact met ons op

Middelgronden 164, 1274BV Huizen