Over

Home » Over

Mikmak Brandpreventie of Mikmak Dienstverlening?

Wat is het nou en wie zitten er nou achter?

Mikmak Brandpreventie en Mikmak Dienstverlening stappen iedere ochtend over dezelfde drempel het huis uit. De ene is inherent verbonden aan de andere. Met onze brandpreventie houden we ons vooral bezig met de brandveiligheid en met de Dienstverlening ontpoppen we ons als Excel specialisten, bouwen en onderhouden van websites en kan je ons inhuren voor elektrotechnische vraagstukken als bijvoorbeeld meterkasten vernieuwen of je zonnepanelen aansluiten.

Maar goed, aangezien je hier bent voor de brandpreventie. Wie zit er nu achter Mikmak brandpreventie?

Robin en Brianne Mikmak, woonachtig in Huizen. Wij noemen het ‘t midden van het land, anderen noemen dit ook geregeld ‘t Gooi. Ons avontuur begint in 2015. Twee prachtige meisjes zijn net geboren en opleiding tot brandweerman is afgerond. Brandveiligheid, preventie en vluchtroutes. Wat te doen als er in huis, brand uit breekt en de meisjes in hun bedjes liggen te slapen.

De eerste rookmelders kwamen in huis, 11 om precies te zijn. Vele mensen om ons heen begrepen niet waarom zo veel. Als we daar dan uitleg over gaven, gingen ze naar huis met het gevoel dat ook zij nog maar eens kritisch naar hun eigen brandveiligheid moesten kijken. Toen we merkten dat er qua brandpreventie nog heel veel te leren valt, zijn we begonnen met het adviseren van vrienden en familie. Deze vrienden en familie hadden ook weer vrienden en familie. Zo groeide wij uit naar hele leuke projecten. Bij oma van vrienden een compleet appartementencomplex voorzien van brandpreventie. Of als kraam cadeau een mooi starterspakket mogen opstellen voor kersverse ouders. Onder het mom: Maak van je roze wolk geen rookwolk.

Smoesjes, we hebben er al zoveel gehoord waarom daar en daar geen rookmelders hangen. We denken als we voor elk smoesje een rookmelder zou plaatsen. We een hoop huizen zouden kunnen voorzien van goede brandveiligheid. De vaakst voorkomende smoes is die over het vervangen van de batterij. Die 3 voor een tientje melders te koop bij een bepaalde winkel. Die beginnen al te piepen om een nieuwe batterij wanneer jij rond kerst heerlijk in bed ligt te slapen. Je bent hem zat, je schroeft hem van het plafond en kijkt na de kerst wel even naar een nieuwe batterij. Vervolgens ligt deze half januari nog in de hoek. Moraal van het verhaal, half jaar later sta je met de batterij in je handen. Is de melder ergens anders terecht gekomen. Of je hebt de melder in je handen, is de batterij weer weg. Neem dan rookmelders die 10 jaar garantie hebben op de batterij.

Of die van, ik heb er toch twee hangen? Één beneden en één op de overloop. Ja klopt, superfijn! Vooral zo houden. Maar wat als de brand begint in je slaapkamer? Uit onderzoek blijkt dat een groot percentage van de branden beginnen in de slaapkamer. Vaak bij de opladers van telefoons, tablets of andere apparaten. Dan je slaapkamer eerst helemaal vol komen te staan met rook, deze dikke zwarte rook moet onder je deur door naar de overloop om daar je rookmelder af te laten gaan. In de nacht ruik je niks, maar je gehoor werkt nog wel. Kijk op onze FAQ pagina voor meer van dit soort mooie voorbeelden.

Dus wij van Mikmak Dienstverlening, zijn een klein bedrijf in het leveren, plaatsen en onderhouden van brandpreventie. Gericht op de huiselijke markt. Met oog op het wetsvoorstel is het voor ons van maatschappelijk belang iedereen hiervan op de hoogte te stellen.

Ga voor brandveilig!

Meer informatie? Offerte aanvragen? Neem contact met ons op

Middelgronden 164, 1274BV Huizen