Hittemelders

Home » Hittemelders

Hittemelder FireAngel HT-630

~Directe waarschuwing bij hoge temperaturen~


Hittemelders, ook wel thermische melders genoemd, zijn apparaten die specifiek zijn ontworpen om verhoogde temperaturen te detecteren in geval van brand. In tegenstelling tot rookmelders, die rookdeeltjes in de lucht registreren, reageren hittemelders op warmte. Dit maakt ze ideaal voor ruimtes waar rookmelders niet geschikt zijn vanwege stof, rook of dampen, zoals keukens, garages of werkplaatsen.

Hoe werken hittemelders?

Hittemelders bevatten sensoren die reageren op snelle temperatuurstijgingen. Zodra de temperatuur een bepaalde drempel overschrijdt, activeert de melder een luid alarm. Dit betekent dat zelfs als er geen zichtbare rook is, hittemelders u nog steeds waarschuwen voor een potentieel gevaarlijke situatie

Waarom zijn hittemelders belangrijk:

  1. Keukenveiligheid: In de keuken zijn hittemelders onmisbaar vanwege de kans op vlam in de pan of oververhitting van apparaten. Ze voorkomen ongelukken en helpen branden te voorkomen.
  2. Stof en Rook: In ruimtes waar veel stof, dampen of rook aanwezig zijn, zoals garages of werkplaatsen, kunnen traditionele rookmelders onnodige alarmen veroorzaken. Hittemelders bieden hier een betrouwbare oplossing.
  3. Complementair aan Rookmelders: Hittemelders vullen rookmelders aan om uw algehele brandbeveiliging te versterken. Beide melders kunnen in uw huis worden geïnstalleerd voor optimale veiligheid.

Bescherm uw leven en eigendommen

Kortom, hittemelders zijn een waardevolle aanvulling op uw brandpreventiesysteem. Ze bieden bescherming in situaties waarin rookmelders niet volstaan en dragen bij aan de totale veiligheid van uw huis of bedrijf. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om de juiste hittemelder voor uw behoeften te vinden. Uw veiligheid is onze prioriteit.

Ga voor brandveilig!

Meer informatie? Offerte aanvragen? Neem contact met ons op

Middelgronden 164, 1274BV Huizen