230v Hittemelder

Een hittemelder is een apparaat dat ontworpen is om te reageren op veranderingen in temperatuur, in plaats van rook of andere verbrandingsproducten. Het is een belangrijk onderdeel van de brandbeveiliging in huizen en bedrijven, omdat het waarschuwt voor brandgevaar voordat rook zich ontwikkelt. Een 230V hittemelder met 10 jaar lithium back-up batterij is een specifiek type hittemelder dat kan worden aangesloten op de elektrische bedrading van een huis en een back-up batterij heeft die 10 jaar meegaat. Hieronder volgen enkele belangrijke voordelen van deze hittemelder:

 1. Betrouwbaarheid: Door de aansluiting op het elektriciteitsnet is de hittemelder altijd operationeel, in tegenstelling tot draagbare hittemelders die afhankelijk zijn van batterijen. De 10-jaar lithium back-up batterij zorgt ervoor dat de hittemelder blijft functioneren tijdens stroomstoringen of als de stroomtoevoer wordt onderbroken.
 2. Duurzaamheid: Hittemelders met 10 jaar lithium back-up batterijen hebben een lange levensduur en hebben geen vervanging van de batterij nodig gedurende de levensduur van de hittemelder.
 3. Eenvoudige installatie: 230V hittemelders met 10 jaar lithium back-up batterijen zijn relatief eenvoudig te installeren en kunnen worden aangesloten op de bestaande bedrading van het huis. Hierdoor is er geen extra bekabeling of onderhoud nodig.
 4. Snelle detectie: Hittemelders reageren sneller op hoge temperaturen dan rookmelders, wat betekent dat ze sneller kunnen waarschuwen voor een mogelijk gevaarlijke situatie. Dit kan kostbare seconden besparen en het risico op letsel of schade verminderen.
 5. Veiligheid: Door het vroegtijdig detecteren van brandgevaar kan een hittemelder bijdragen aan de veiligheid van huizen en bedrijven. Dit kan niet alleen mensenlevens redden, maar ook de schade en kosten van brand beperken.

Kortom, een 230V hittemelder met 10 jaar lithium back-up batterij is een betrouwbare, duurzame en veilige optie voor brandbeveiliging in huizen en bedrijven. De installatie van deze hittemelder kan een waardevolle investering zijn voor het beschermen van uzelf, uw gezin en uw eigendommen tegen brandgevaar.

Doe de rookmeldercheck om te kijken hoeveel rookmelders jij nodig hebt

Geef een reactie

Categorieën:

Populaire berichten

 • Combimelder: rook- en koolmonoxidemelder in één

  Wat is een combimelder? De combimelder: rook- en koolmonoxidemelder in één: het detecteren van rook en het detecteren van koolmonoxide. Dit betekent dat je met een combimelder zowel tegen brand als tegen koolmonoxidevergiftiging beschermd bent. Waarom is een combimelder belangrijk? Rook en koolmonoxide zijn beide gevaarlijke stoffen die kunnen leiden tot ernstig letsel of zelfs…

 • Wat te doen als alle rookmelders tegelijk afgaan?

  Wat te doen als alle rookmelders tegelijk afgaan? – Het is een nachtmerrie voor elke huiseigenaar: je wordt midden in de nacht wakker van het oorverdovende geluid van je rookmelders. Je springt uit bed en rent naar beneden, maar je ziet niets aan de hand. Wat nu? In deze blogpost bespreken we wat je moet…

 • Waar plaats je (rook)melders nou precies?

  Waar plaats je nou rookmelders? Ga je voor de regels van de wet of ga je voor echte brandveiligheid. Als we kijken naar ons huis, wij hebben 13 rookmelders en 1 koolmonoxide in huis. Zo veel?! Ja echt zo veel. Ook kunnen wij op afstand onze melders in de gaten houden. Bij ons hangt in…